Zo richt je de mooiste meisjes babykamer in!

Zo richt je de mooiste meisjes babykamer in!

Door Nicole

Verwacht je binnen enkele maanden al jouw baby? Het inrichten van een babykamer voor een meisje is een grote stap en een geweldige ervaring. De babykamer is het bijzondere plekje in huis waar jullie jouw kleine meid gedurende haar eerste jaren ziet opgroeien. Dit betekent dat je de meest ideale omgeving moet creëren. Je wilt dat de kamer ontworpen is met gevoel, liefde en aandacht. Hoe richt je nu het beste een mooie babykamer in voor jouw meisje?

Het stijlen van een babykamer voor een meisje is een kans om creatief te zijn en een gezellige en comfortabele ruimte te creëren om haar in te verwelkomen. Dat is waarom het kiezen van de juiste kleuren, meubels, accessoires en verlichting zo belangrijk is. In deze blog zal ik je helpen met hoe je het beste een prachtige én super functionele babykamer inricht voor jouw meisje met voldoende opbergruimte.

Hoe kies je de juiste kleuren voor een meisjes babykamer?

Kleur is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van een babykamer. Ongeacht het geslacht van jouw baby kun je natuurlijk kiezen uit een breed scala aan kleuren. Houd in ieder geval rekening met het kiezen van lichte verfkleuren, zodat het geen donkere ruimte wordt. Het moet immers juist een vrolijke kamer zijn!

Mooie kleuren voor een meisjes babykamer

Een goede optie is om neutrale tinten te kiezen, zoals wit, lichtblauw of crème, omdat ze rustgevend zijn en de kamer een rustige sfeer geven. Je kunt ook kiezen voor vrolijke, typische meisjeskleuren, zoals roze, paars of geel. Natuurlijk staan lichtblauwe muren ook prachtig in een babykamer voor een meisje. Door hier met witte verf wolkjes op te schilderen kun je een rustgevend en droomachtig effect creëren. Uiteraard kun je ook kiezen voor een leuk babybehang voor meisjes met allerlei leuke patronen en schattige afbeeldingen van dieren.

Kies een lichte vloer

Kies voor een vloer in een lichte kleur, zoals een lichte houten vloer. Dit staat mooi bij de lichte kleuren die je voor de rest van de kamer hebt gekozen. Hierdoor lijkt de kamer tevens ruimer en komen de meubels en accessoires die je hebt gekozen beter tot zijn recht.

Hoe kies je de juiste meubels voor in een babykamer?

Het kiezen van de juiste babymeubels is een belangrijk onderdeel van een babykamer. Je moet functionele meubels kiezen die geen scherpe hoeken hebben en veilig zijn, maar die er ook mooi uitzien. Kies ook voor meubels in kleuren die passen bij de stijl van de kamer. Nu kun je aan de slag gaan met de inrichting van de kamer. In dit geval kiezen we voor een moderne meisjes babykamer. We gaan voor het gemak uit van de kleur roze, maar als je hebt gekozen voor een andere kleur voor het thema voor jouw meisjes babykamer kies je natuurlijk voor meubels met deze kleur.

Babymeubels met dezelfde pootjes

Heb je gekozen voor een licht houten vloer? In dit geval zou het mooi zijn om te kiezen voor een meubels met houten pootjes. Dit creëert een optisch effect waardoor het lijkt alsof de meubels zweven. Hierdoor lijken deze minder ruimte in beslag te nemen en lijkt de kamer groter. Hetzelfde geldt voor witte pootjes op een witte vloer. Door te kiezen voor meubels met dezelfde soort pootjes creëer je een duidelijke stijl.

Babybedje voor meisjes

Om te beginnen is een meisjes babybedje een must-have zodat ze comfortabel kan slapen. Een wit babybedje is een mooie keuze als de muren van de kamer al vrij druk zijn. Je kunt deze aankleden met kleurrijk beddengoed om het op te fleuren. Zorg dat je een aantal setjes beddengoed voor het babybedje in huis haalt, zodat je regelmatig kunt afwisselen en altijd voorbereid bent op ongelukjes.

Verschoontafel of commode

Daarnaast heb je natuurlijk ook een mooie verschoontafel nodig. De meest stijlvolle optie voor een verschoontafel is een commode. Dit is een moderne verschoontafel welke je tevens voorziet van opbergruimte voor jouw verschoonspullen zoals luiers. Een witte commode wederom een goede keuze zijn. Kies eventueel voor een witte commode met roze accenten zoals bijvoorbeeld roze kastknoppen voor een aandoenlijke uitstraling. Zo past de verschoontafel perfect binnen de stijl van de kamer.

Kinderstoel

Verder is een kinderstoel een handig meubelstuk om haar in te laten zitten terwijl ze je haar helpt met eten. Als je gaat voor een modern thema met roze accenten kun je wederom kiezen voor een kinderstoel in wit met roze kinderstoel bekleding. Zo creëer je een mooi en harmonisch geheel in het interieur.

Vergeet jezelf niet!

Zorg ook dat je een comfortabele stoel voor jezelf in de kamer hebt staan zodat je haar kunt zetten en haar op schoot kunt nemen. In dit geval is een vleugje kleur juist weer leuk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roze stoel, zoals een roze fauteuil of een roze relaxstoel. Neem er ook een mooie witte poef of roze poef bij zodat je lekker met je voeten omhoog kunt zitten.

Opbergruimte creëren

Je wilt natuurlijk dat je genoeg opbergruimte hebt voor al haar spulletjes. Denk hierbij aan haar speelgoed en knuffels, babydekentjes en babykleding, maar ook praktische spullen zoals luiers. Je kunt opbergruimte creëren met behulp van verscheidene soorten kasten. Om te beginnen heb je natuurlijk al wat opbergruimte door de commode. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je daarnaast ook nog kiezen voor een grote opbergkast, zoals bijvoorbeeld een open kast. Heb je ergens nog een lege hoek over? Dan zou je hier eventueel ook nog een handige hoekkast kunnen neerzetten.

Als je een kleine kamer hebt, kun je ook de muren gebruiken om opbergruimte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld planken of een wandkast ophangen waar je babykleertjes, knuffels, boeken en speelgoed kunt opbergen. Bovendien kun je hier ook leuke decoraties op zetten die je  gekregen hebt van vrienden en familie.

Leuke woonaccessoires voor haar babykamer

Accessoires kunnen de babykamer van je meisje verder aanvullen en verfraaien. Kies items zoals een leuke wandklok, een mooie schilderij of posters, zowel als een roze kleedje voor op de vloer. Afhankelijk van de grootte van de kamer kun je ook een pluizige schapenvacht neerleggen. Ook kun je een spiegel ophangen met een leuk versierde rand. Zorg ook dat je één of meer manden in de kamer zet om haar favoriete knuffels binnen handbereik in op te bergen. Daarnaast heb je een babymobiel houder nodig zodat je een babymobiel kunt bevestigen aan haar babybedje.

Hoe kies je de juiste verlichting voor in een babykamer?

Tot slot is het kiezen van de juiste verlichting van de babykamer ook een belangrijk onderdeel van het inrichten. Kies voor een rustige, zachte verlichting die niet te fel is. Je kunt om te beginnen kiezen voor een mooie hanglamp die je boven het babybedje plaatst. Daarnaast kun je een leuk nachtlampje in het stopcontact doen naast het bed, zodat het niet helemaal donker is in de nacht. Verder zijn er verscheidene lampen die je kunt gebruiken als aanvullende verlichting. Zo zijn er ook verschillende leuke wandlampen te vinden om uit te kiezen. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen bij de commode om extra licht te creëren voor tijdens het verschonen van jouw meisje.

Zo kun je de babykamer verduisteren

Om ervoor te zorgen dat jouw meisje een goede nachtrust krijgt, moet de ruimte goed verduisterd zijn. Maak daarom gebruik van goede gordijnen of rolgordijnen in een mooie kleur met een hoge verduisteringsgraad. Verder heb je een roze klamboe nodig en een klamboe standaard om deze aan te bevestigen, zodat je baby in de zomer niet lastig gevallen wordt door muggen. Ook kan een klamboe worden gebruikt om het babybedje gedurende de dag iets te verduisteren voor wanneer ze een dutje doet. Zorg ervoor dat je wederom kiest voor een exemplaar dat niet al teveel licht doorlaat.

Het inrichten van een babykamer voor een meisje is een grote stap en een geweldige ervaring. De babykamer is het speciale plekje waar je kleine meisje zich veilig en thuis voelt. Je moet de juiste kleuren, meubels, accessoires en verlichting kiezen om de perfecte ruimte te creëren. Als je deze tips volgt, zal je meisje zich helemaal thuis voelen in de babykamer.