Uit deze soorten bureaus kun je kiezen

Uit deze soorten bureaus kun je kiezen

Door Stefan / 20-12-2022

Als je deze blog leest, dan ben je vast op zoek naar welk type bureau het beste is voor jouw situatie. Of je nu op zoek bent naar een bureau voor thuis of voor je werkplek, we hebben een breed scala aan opties voor je om uit te kiezen. Bij het kiezen van een geschikt bureau is het van belang om  van tevoren goed op de hoogte te zijn van welke typen bureaus er bestaan, zodat je zeker weet dat je een succesvolle aankoop maakt.

In deze blog zullen we een kijkje nemen in de verschillende soorten bureaus die er zijn, inclusief bureautafels, directiebureaus, duo bureaus, hoek bureaus en zit-sta bureaus. We zullen ook kijken naar de voor- en nadelen van elk type bureau, zodat je de beste keuze kunt maken voor je werkomgeving. Bovendien zullen we ook een aantal tips geven over hoe je het meeste uit je bureau kunt halen en hoe je het zo comfortabel mogelijk kunt maken. Dus als je op zoek bent naar de perfecte bureau om te kopen, lees dan verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten bureaus!

Welke soorten bureaus zijn er om uit te kiezen?

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau dan is allereerst belangrijk om te bepalen waar je deze voor wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een goed bureau voor jouw thuiskantoor? Of ben je als eigenaar van een bedrijf of facility manager op zoek naar nieuwe bureaus voor op kantoor? Zo ben je als je op zoek bent naar een bureau voor een thuiskantoor waarschijnlijk op zoek naar een klein kantoor waar je met één persoon aan kunt zitten. Zoek je echter naar bureaus voor meerdere werknemers, dan kan het handig zijn om te kiezen voor bureaus waar meerdere personen tegelijk van kunnen maken. Daarbij kun je tevens kiezen uit verschillende vormen, zodat je een bureau kan kiezen dat goed in de hiervoor beschikbare ruimte past.

Bureautafel

Een bureautafel is in de meeste gevallen de meest simpele en de kleinste optie waar je uit kunt kiezen. Het is niet voorzien van accessoires of extra functies zoals de mogelijkheid om het bureau gemakkelijk van hoogte te verstellen. In de meeste gevallen is het echter wel mogelijk om de hoogte bepalen tijdens het in elkaar zetten van het bureau. Dit doe je in dit geval door de poten langer of korter te maken. Hierna is het echter niet mogelijk om dit zelfstandig voor elkaar te krijgen: er is één persoon nodig om het blad op te tillen terwijl de ander de hoogte van de poten verstelt.

Directiebureau

Een directiebureau is een extra grote variant bureau. Dit is waar je vaak de manager van het bedrijf vindt, of ander soort personeel van een hoge functie welke in veel gevallen vanuit een eigen ruimte in het kantoor werkt. Directiebureaus zijn voorzien van veel extra opbergruimte. Deze opslagruimte bestaat uit de vorm van in het bureau verwerkte kastjes. Een directiebureau kan groot zijn in zowel de breedte als de lengte, maar ook beide.

Duo bureau

Een duo bureau wordt tevens een duo werkplek genoemd en is geschikt voor twee personen om tegelijk aan te werken. Er bestaan twee verschillende manieren waarop dit mogelijk is.

De eerste is een duo bureau waar je naast elkaar aan kunt werken. In principe is dit simpelweg een extra breed bureau met vaak twee kasten ter opbergruimte aan beide zijkanten. In enkele gevallen is er tevens sprake van een kastje in het midden, ter afscheiding van de twee individuele plekken.

Je kunt echter ook kiezen voor een duo bureau waar je tegenover elkaar zit. Op deze manier ervaar je beide meer privacy, zeker als je werkt met grote computerschermen die een barrière vormen.

Hoekbureaus

Ben je op zoek naar een bureau die extra werkruimte biedt? Als je meer plaats wilt hebben om jouw spullen op kwijt te kunnen, zoals bijvoorbeeld papierwerk of een printer, zijn er twee keuzes die je kunt maken. Je zou kunnen kiezen voor een langwerpig en recht bureau en hier een extra tafeltje, (zoals een bijzettafel of sidetable) of kast (zoals een ladeblok of een opbergkast) bijkopen. Of je koopt een multifunctioneel hoekbureau. Een hoekbureau is dus ideaal als je op zoek bent naar een bureau waar je meer van jouw spullen op kwijt kunt. Natuurlijk kun je de hoek van het bureau tevens gebruiken om hier nog een ladekastje onder te plaatsen.

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau wordt ook wel een zit-sta werkplek genoemd of een verstelbaar bureau.  Je kunt zit-sta bureaus grofweg in twee categorieën indelen: elektrische zit-sta bureaus en handmatig verstelbare zit-sta bureaus. Dit laatste wordt ook wel een slinger bureau genoemd welke je met behulp van een handslinger verstelt. Een elektrisch verstelbaar bureau is gemakkelijker in gebruik, je kunt deze met behulp van een omhoog- en omlaag knop bedienen. Echter moeten deze wel met behulp van een stekker worden aangesloten op een stopcontact.

Als je de keuze hebt gemaakt tussen een elektrisch of handmatig verstelbaar zit-sta bureau, kun je vervolgens kiezen voor de vorm en het aantal personen wat hier gebruik van moet kunnen maken. Voor één persoon kies je voor een regulier, rechthoekig zit-sta bureau of een hoek zit-sta bureau. Als er twee personen gebruik van moeten maken heb je enkel de keuze uit een duo zit-sta bureau waarbij de partijen tegenover elkaar zitten. Dit is natuurlijk zodat beide personen individueel de hoogte kunnen verstellen, hetgeen niet mogelijk is in het geval van een duo bureau waar je naast elkaar zit.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels en inrichtingen te maken heeft? Bekijk dan ook deze greep uit onze andere blogs die interessant voor jou kunnen zijn:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.