Dit zijn dé trendy interieur kleuren in 2022-2023

Dit zijn dé trendy interieur kleuren in 2022-2023

Door Nicole

Is één van jouw kamers, zoals bijvoorbeeld de woonkamer, wel aan modernisering toe? Dan wil je natuurlijk graag weten wat dat eigenlijk inhoudt, “modern”. Ieder jaar weer zijn er andere interieurkleuren in de mode. Dit betekent niet dat we als een gek elke keer de muren opnieuw moeten gaan schilderen, of nieuw behang uit moeten zoeken op iedere eerste dag van het jaar. Het biedt je wél enorm veel leuke mogelijkheden om inspiratie op te doen om jouw kamers mee in te richten. Je kunt ook nieuwe elementen toevoegen aan je huidige interieur of bepaalde accessoires vervangen. Dit is een zeer haalbare manier om jouw interieur een update te geven. Of je nu van plan bent het gehele thema van je kamer te moderniseren, of alleen een vleugje hiervan toe te voegen; het kan natuurlijk allebei.

Ben je van plan om het interieur van één of meer kamers in jouw huis op een stijlvolle wijze te moderniseren? In dit geval moet je dus op de hoogte zijn van wat de interieurkleuren trends in 2022-2023 zijn. Dit jaar zal onder andere duurzaam design een belangrijk thema spelen in ons interieur. We kunnen daarom verwachten dat de interieurkleuren van 2022-2023 hier dan ook op zekere hoogte op aan zullen sluiten. Dit verklapt eigenlijk tevens al een beetje dat de interieurkleuren perfect zouden binnen een botanisch interieur.

Flexa interieur kleur van 2022: Bright Skies

Flexa maakt ieder jaar een “interieur kleur van het jaar” bekend. Deze kleur wordt door de Flexa kleurspecialisten bepaald in samenwerking met design experts wereldwijd. De interieurkleur van 2022 is volgens Flexa “Bright Skies”. Dit is een luchtige, lichtblauwe kleur die je ruimte een open en rustgevende uitstraling geeft. Je kunt ontzettend veel kanten op met deze kleur, bijvoorbeeld door haar te combineren met andere lichte en frisse kleuren. Door Bright Skies te combineren met één of meer van de andere schitterende interieurkleuren van 2022 creëer je een harmonieus geheel. Kies je ervoor om de muren te schilderen met Bright Skies? Hier passen lichte, houten meubels prachtig bij. Ook bijvoorbeeld een vloerkleed in deze kleur zou erg mooi staan op een licht houten vloer in de woonkamer. Je zou deze kleur uitstekend kunnen verwerken binnen een Scandinavisch interieur.

Histor interieur kleur van 2022: Olive Sprig

Zoals we eerder al hebben gezegd is duurzaamheid één van de belangrijkste interieur trends van 2022. Hier past een interieur in natuurlijke kleuren uitstekend bij. Het is dan ook geen verassing dat deze elegante, groene kleur gekozen is door Histor als kleur van 2022. Deze chique kleur is gemakkelijk – en prachtig – te combineren met Bright Skies. Olive Spring geeft iedere ruimte een kalme uitstraling mee. Je kunt deze kleur goed combineren met subtiele, zachte kleuren zoals lichtroze; maar ook met een opvallende tint geel of goud.

Bruin als interieurkleur voor 2022

Het is niet vreemd dat je deze kleur de afgelopen jaren al veel langs hebt zien komen. Het is natuurlijk één van de makkelijkste basiskleuren om mee te werken. Bruin biedt een simpel uitgangspunt voor een interieur – en niet alleen in het gebruik van materialen, zoals bijvoorbeeld houten tafels en kasten. Je kunt het dus onder andere toepassen in de vorm van meubels, maar ook voor de muren en lampen. Het is goed mogelijk om bruin te zien als het nieuwe zwart. We verwachten dat deze warme kleur zelfs onze keukens gaat binnendringen.

Geel en goud als accent interieur kleuren 2022

Alhoewel accessoires in goudkleur nooit echt zijn weggeweest, zijn ze nu hipper dan ooit tevoren. Je zult deze trend dus geheid nog tegen gaan komen dit jaar. Met behulp van gouden en warme, gele accessoires breng je de sfeer van de zonsondergang de kamer in. Daarbij hebben accessoires van goud een zeer luxe en chique uitstraling. Het zijn gewaagde kleuren waarmee je op een zeer elegante, maar ook vrolijke manier jouw interieur een eigentijdse look meegeeft. Houdt jij écht van een vrolijke en gewaagde look? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om één of meer muren in de ruimte geel te verven. Wanneer je gebruik maakt van een zeer warme tint geel kan dit de ruimte niet alleen opvrolijken maar ook gezelliger laten aanvoelen. Wist je dat de kleur van de muren in je huis voor een gedeelte jouw stemming bepalen?

In hoeveel kleuren schilder je de woonkamer?

Het is voor veel mensen een vrij overweldigende klus. Zoals we eerder zeiden bepaalt de kleur van de muren in huis gedeeltelijk jouw stemming. Er hangt dus best wat van jouw keuzes af. Over het algemeen geldt dat je het beste gebruik kunt maken van de 60-30-10 regel. Je kiest hierbij een primaire-, secundaire- en accentkleur. De eerste kleur gebruik je om 60% van de kamer mee te verven, de tweede voor 30% en de derde voor zo’n 10%.

Schilder ook het plafond!

Heb je er al over na gedacht of je het plafond ook gaat schilderen? Wij raden dat wel aan! Door het plafond mee te schilderen in één van dezelfde kleuren die je gebruikt voor de muren zorg je op een stijlvolle manier voor een gevoel van eenheid. Daarbij zorgt het ervoor dat de ruimte optisch wat groter lijkt. Stel dat je een donkere kleur op je muur hebt en je het plafond wit laat, dan lijkt de ruimte juist kleiner. Je kunt hem daarom beter mee verven in dezelfde kleur om de kamer zo een chique look te geven.

Én schilder de deuren

Je kunt bij het opnieuw schilderen van een ruimte niet de deuren vergeten! Door dit wel te doen draag je, net zoals bij het verven van de plafonds, bij aan het gevoel van eenheid. Hierdoor lijkt de ruimte perfect afgewerkt en oogt deze niet alleen groter - maar ook eleganter.

Color blocking in het interieur

Is eenheid niet jouw ding en houd je wel van een abstracte look? Bij de color blocking trend gaat het om het creëren van een duidelijk, opvallend contrast. Hierbij worden er twee contrasterende kleuren recht naast elkaar gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knalgele kussens op een groene bank, maar ook een witte muur grenzend aan een zwarte. Ook een roze bank tegen een oranje muur levert een gaaf color blocking effect op. In de meeste gevallen gaat het echter om twee felle kleuren. Het is namelijk de bedoeling om een kunstzinnige uitstraling te creëren. Deze trend is voornamelijk geschikt voor grote, open ruimtes. Heb je te maken met een kleine ruimte, dan loop je het risico dat deze met color blocking nog kleiner zal lijken. Wil je toch gebruik maken van color blocking in een kleine ruimte? Dan kun je dit op een subtiele wijze te doen met een color blocking vloerkleed.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels en interieurdesign te maken heeft? Bekijk dan ook eens onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.