Deze meubels staan er in een babykamer

Deze meubels staan er in een babykamer

Door Fieke

De babykamer is een belangrijke plek in het huis. Het is de plek waar je baby zal slapen, spelen, ontdekken en waar je je baby verzorgt. Het is belangrijk om de babykamer zo comfortabel mogelijk te maken voor jou en je kleine. Maar hoe pak je dit aan? Wat mag er niet ontbreken uit je babykamer? We vertellen er alles over, dus lees zeker door.

Wanneer je kindje onderweg is, wil je natuurlijk alles perfect geregeld hebben. Een belangrijk onderdeel hiervan is de babykamer. Dit is namelijk de plek waar jullie kleine zal slapen, spelen en verzorgd gaat worden. Het inrichten van de babykamer kan dan ook best lastig zijn. Want wat moet er allemaal in? Wanneer je een babykamer aan het inrichten bent zijn er een aantal meubels die je simpelweg niet mag vergeten. We zetten deze voor je op een rij.

Wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken

Een ledikantje is een klein bedje dat gebruikt wordt door baby’s en peuters. Ledikantjes zijn over het algemeen kleiner dan een normaal bed en zijn voorzien van spijlen. Ledikantjes zijn er in allerlei soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn ontworpen om je baby of peuter veilig te laten slapen. De meeste ledikantjes zijn gemaakt van massief hout, maar sommige zijn ook verkrijgbaar in metaal of kunststof. De meeste ledikantjes hebben ook verstelbare spijlen, zodat je ze kunt aanpassen aan de groei van je kind.

Veiligheid staat uiteraard voorop bij een ledikantje. De ruimte tussen de spijlen is hierbij erg belangrijk. Kies voor een ledikantje waarbij de spijlen minimaal 4,5 centimeter en maximaal 6,5 centimeter uit elkaar staan. Als de afstand groter is kan je kind tussen de spijlen door glijden. Is de afstand kleiner dan 4,5 centimeter kunnen de armpjes of zelfs het hoofd klem komen te zitten. Let ook op dat de spijlen verticaal lopen om te voorkomen dat je kind uit de halfdichte zijkant kan klimmen en uit bed kan vallen.

Ook het matras en beddengoed zijn belangrijke punten voor de veiligheid van je baby. Wanneer het matras en beddengoed niet goed ademen en/of ventileren verhoogt dit de kans op verstikking. Zorg daarom voor een stevig, ventilerend matras in combinatie met ademend, ventilerend beddengoed.

Een commode en aankleedkussen

De commode is een van de meest belangrijke meubels die je op de babykamer kunt hebben. Het is een plek waar je alle benodigdheden voor je baby kunt opbergen, zoals luiers, kleren en beddengoed. Het is belangrijk om de commode goed te organiseren, zodat alles makkelijk te vinden is wanneer je het nodig hebt. Een commode dient daarnaast als de plek waar je je baby verschoont en aankleedt. Hiervoor leg je je baby op een aankleedkussen. Deze twee elementen zijn dus onmisbaar op je babykamer.

Een stoel om bij je baby te zitten en voor borstvoeding

Een stoel is een handig meubelstuk in de babykamer. Wanneer de kleine ’s nachts huilt is het dé plek waar je als papa of mama met de kleine op schoot kunt zitten totdat de kleine weer slaapt. Daarnaast is het ideaal voor moeders die hun baby borstvoeding willen geven in de babykamer.

Opbergboxen en planken om ze op te zetten

Als je net een baby hebt gekregen of er eentje verwacht, is het belangrijk dat je de babykamer inricht met alle benodigdheden. Eén van die benodigdheden zijn opbergboxen. Opbergboxen zijn handig omdat ze ervoor zorgen dat de babykamer netjes en opgeruimd blijft. Bovendien kun je er diverse spullen in opbergen zoals luiers, kleertjes, borstvoedingsproducten en speelgoed. Er zijn verschillende soorten opbergboxen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een open box, maar ook voor een box met deksel. Het is belangrijk om te kiezen voor een stevige opberg box. Dit voorkomt namelijk dat de box makkelijk omvalt of inklapt wanneer er iets zwaars in wordt gestopt.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.