Meer hangruimte of legruimte in je kledingkast?

Meer hangruimte of legruimte in je kledingkast?

Door Roy

Kiezen tussen hang- en vouwruimte in je kast kan een moeilijke beslissing zijn. Enerzijds wil je al je kleding zoals jassen, pakken en jurken kunnen ophangen zodat ze er netjes en kreukvrij uit blijven zien. Aan de andere kant heb je vouwruimte nodig om spullen op te bergen die niet opgehangen hoeven te worden, zoals T-shirts, sweatshirts en spijkerbroeken. Hoe kun je de knoop doorhakken voor meer hangruimte of legruimte? We gaan er in deze blog op in.

De keuze tussen hangruimte of legruimte in je kledingkast hangt echt af van het soort kleding dat je bezit, je levensstijl en hoeveel ruimte je in je kast hebt. Hangrekken zijn ideaal om je overhemden en jurken kreukvrij en georganiseerd op te bergen. Planken bieden meer ruimte voor gevouwen kleding zoals truien en T-shirts, maar het nadeel is dat het gekreukt kan raken als het te hoog wordt gestapeld.

Bij de overweging welk type ruimte het beste bij je past, is het belangrijk om na te denken over hoeveel kleding je hebt en hoeveel ruimte je in je kast hebt. Hangruimte neemt meer ruimte in dan legruimte, dus wanneer je veel kleding en een beperkte ruimte hebt kun je beter kiezen voor meer legruimte. Door stapels te maken van je kleding kun je namelijk meer kwijt dan wanneer je alles ophangt. Is er echter meer balans tussen de hoeveelheid kleding die je bezit en de ruimte in je kast? Zorg dan dat je genoeg hangruimte hebt om je overhemden, blousejes, colbert en eventueel zelfs broeken op te hangen.

Wanneer kiezen voor extra hangruimte?

Bij de keuze van de ruimte die je aan je kast wilt besteden, is het belangrijk om te kijken naar het soort kleding dat je hebt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Als je vooral hangruimte nodig hebt, kun je overwegen te investeren in een kastsysteem met slechts één plank bovenin je kast, zodat de rest van de kast gebruikt kan worden voor hangruimte. Zo kun je misschien wel twee kledingroedes monteren en onderin nog ruimte overhouden voor lades met sokken, ondergoed of accessoires. Eventueel zou je een kast kunnen zoeken waar naast twee gewone roedes en lades ook nog een kortere roede verwerkt zit voor broeken.

De voordelen van extra hangruimte

Extra hangruimte is ideaal voor kleding dat niet gekreukt mag raken zoals pakken, overhemden, jurken en andere items die opgehangen moeten worden. Met hangruimte kun je ook elk kledingstuk gemakkelijk zien, zodat je niet door stapels kleding hoeft te graven om te vinden wat je zoekt. Je kunt speciale hangers kopen, zoals die met clips voor rokken en broeken, of de ruimtebesparende fluwelen hangers die minder ruimte innemen in je kast.

Wanneer kiezen voor extra legruimte?

Planken zijn geweldig voor omvangrijke artikelen zoals truien of andere artikelen die niet gekreukt kunnen raken. Planken zijn ook een goede keuze voor artikelen die je niet vaak draagt, zoals seizoenskleding. Je kunt deze artikelen op de bovenste planken van je kast opbergen, waar ze geen kostbare hangruimte in beslag nemen. Als je een kleine kast hebt, kun je overwegen een combinatie van hangers en planken te gebruiken om je ruimte te maximaliseren. Zo kun je je meest gedragen kleding ophangen en grotere stukken op de planken opbergen.

Uiteindelijk is de keuze tussen hangers of planken in je kast een persoonlijke beslissing. Denk na over het soort kleding dat je bezit, je levensstijl en de hoeveelheid ruimte die je in je kast hebt voordat je een beslissing neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste combinatie van hang- en legruimte hebt om aan je individuele behoeften te voldoen. Welk type kast je ook hebt, zorg ervoor dat je wat lege ruimte overlaat, zodat je gemakkelijk nieuwe kledingstukken kunt toevoegen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.