Zo kies je het beste bureau voor een thuiskantoor en bedrijfskantoor

Zo kies je het beste bureau voor een thuiskantoor en bedrijfskantoor

Door Nicole

Velen van ons zijn inmiddels eraan gewend geraakt om gedeeltelijk thuis te werken. We zijn er namelijk noodgedwongen achter gekomen die dit oplevert voor veel werknemers eigenlijk best goed bevalt. Bij veel bedrijven is het toegestaan om één of meer dagen per week vanuit huis te werken. Echter werken we nog niet allemaal onder de meest ideale omstandigheden. De COVID-19 crisis heeft als gevolg gehad dat we overhaast een thuiskantoor moesten inrichten om dit mogelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar het antwoord op het juiste bureau voor jouw thuiskantoor of als bedrijfseigenaar op zoek bent naar de beste bureaus voor jouw werknemers, je vindt het in deze blog.

Eén van de eerste upgrades die je sindsdien waarschijnlijk al hebt doorgevoerd is die van een gewone stoel naar een ergonomische bureaustoel. Het ergonomische bureau staat echter wat minder hoog op de prioriteitenlijst. Toch is een goed bureau heel belangrijk, zeker als je een volledige dag hierachter moet werken. Het juiste bureau heeft bijna evenveel invloed op jouw houding en bijvoorbeeld de juiste doorbloeding in jouw benen. Weet je zeker dat je de juiste bureaustoel hebt, maar heb je aan het einde van de dag toch nog pijn aan bijvoorbeeld je rug? Dan heeft dit waarschijnlijk alles te maken met het bureau waar je aan zit. Wij helpen je graag verder met het bepalen met welk bureau je het beste kunt kiezen – zowel voor een thuiskantoor als een bedrijfskantoor.

Hoe kies je het beste bureau om de hele dag aan te werken?

Nu je bekend bent met uit welke bureaus er allemaal zijn om uit te kiezen, is het belangrijk dat je weet welke hiervan voor jou de beste keuze is. Het is daarbij handig om te weten wat “het perfecte bureau” in de praktijk precies moet inhouden. We hebben hier een korte lijst over opgesteld. Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een bureau voor jouw thuiskantoor:

Niet alleen maar zitten

Het is vanuit een ergonomisch perspectief echt ongelooflijk onverantwoord om de hele dag zittend te werken. Dat is namelijk slecht voor de doorbloeding van jouw benen. Dit geldt ook voor wanneer je de juiste bureaustoel gebruikt met de juiste instellingen. Natuurlijk helpt dit wel, maar het menselijk lichaam is er simpelweg niet voor gemaakt om de gehele dag zittend te blijven. Het is veel beter om dit af te wisselen door minstens drie keer op een dag een halfuurtje staand te werken.

Zorg voor genoeg ruimte om te werken

Niets is zo frustrerend als een vol en rommelig bureau. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het soort werk dat je doet, zorg je daarom voor een zo groot mogelijk bureau. Werk je volledig online en heb je in de praktijk verder alleen ruimte nodig voor jouw agenda en een kop koffie? Dan zal dit minder belangrijk voor je zijn dan wanneer je werkt met stapels papierwerk. Als je niet de plek hebt om dit netjes te organiseren kan je al snel een onrustig gevoel krijgen.

Er zijn grofweg 3 verschillende formaten waar je uit kunt kiezen: kleine bureaus, middelgrote bureaus en grote bureaus. Een klein bureau heeft een breedte tot 80 centimeter en past zelfs in de kleinste studeerkamer. Kies je voor een middelgroot bureau, dan heb je een bureau met een breedte tussen de 100 en 120 centimeter. Deze zijn compact maar bieden wel genoeg ruimte voor twee monitoren. Heb je drie monitoren of simpelweg behoefte aan meer ruimte, dan kies je voor een groot bureau. Het formaat van een groot bureau begint vanaf 140 centimeter breed.

Gladde oppervlakte

Het juiste bureau is gemaakt van een glad materiaal zodat de oppervlakte gemakkelijk is af te nemen. Zo kun je het bureau gemakkelijk schoonmaken. Daarbij kun je gemakkelijker zaken op papier opschrijven en documenten ondertekenen op een glad bureau.

Kies voor extra opbergruimte

Als je dan toch kiest voor een breed bureau, zorg er dan voor dat je de ruimte hieronder juist benut. Kies daarom voor een bureau met bijkomende kastjes. Je kunt uiteraard ook nog extra opbergkasten erbij kopen met het juiste formaat om onder het bureau te plaatsen.

Kabelmanagement

Vooral wanneer je bijvoorbeeld werkt met meerdere beeldschermen heb je te maken met veel kabels. Deze kunnen je in de weg zitten tijdens het werk, maar zijn ook vervelend om op de grond tegen te komen tijdens het schoonmaken. Daarbij loop je het risico dat je per ongeluk een belangrijke stekker eruit trekt. Kabelmanagement is in deze gevallen daarom van hoog belang.

Sommige bureaus worden daarom geleverd met een eigen kabelmanagement systeem, zoals een bureau met een kabelgoot. Moeten jouw kabels een bepaalde afstand overbruggen en ben je bang dat je hierover struikelt of ze per ongeluk stuk maakt door er met jouw bureaustoel overheen te rollen? Kabels op de vloer werk je netjes weg met behulp van een kabelbrug.

De beste keuze voor een bureau in een thuiskantoor

Als je op zoek bent naar de beste keuze voor een bureau in een thuiskantoor dan weet je nu precies waar je uit kunt kiezen. Om te beginnen raden we je sterk aan om te kiezen voor een zit-sta bureau. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en hoeveel plek je nodig hebt op jouw bureau om te werken, kies je voor een recht zit-sta bureau of juist voor een hoek zit-sta bureau. Kies voor een bureau met ingebouwde kastjes voor extra opbergruimte om zo jouw thuiskantoor netjes te houden.

Werk je regelmatig met je partner vanuit hetzelfde thuiskantoor binnen jullie woning? Dan zijn er twee keuzes die je kunt maken. Als je het liefst tegenover elkaar zit om elkaar niet teveel af te leiden, dan kies je voor een duo zit-sta bureau. Kun je het niet laten om naast elkaar te zitten? Dan kun je kiezen voor een duo bureau waar je naast elkaar kunt zitten. Deze is echter niet te vinden in zit-sta bureau variant: dus herinner elkaar er dan wel regelmatig om even op te staan en te bewegen.

Hoef je niet vaak langer dan 2 uur achter elkaar te zitten en beweeg je regelmatig, bijvoorbeeld omdat je loopt tijdens het bellen? En heb je maar heel weinig ruimte beschikbaar én nodig om te werken in jouw thuiskantoor? Dan kun je uitstekend de keuze maken voor een simpele bureautafel.

De beste keuze voor een bureau in een zakelijk kantoor

In een zakelijk kantoor zijn er in feite twee soorten bureaus te vinden. Enerzijds is dit een directiebureau waar je de directeur van het bedrijf en/of manager van de afdeling kunt vinden. Een goed directiebureau beschikt over een hoop opbergruimte. Het zou namelijk zonde zijn om geen gebruik te maken van de ruimte die het directiebureau inneemt.

We hopen je in deze blog te hebben kunnen helpen met het maken van het juiste soort bureau voor jouw persoonlijke situatie. Of je nu op zoek bent naar een bureau om neer te zetten in een thuiskantoor of een bedrijfskantoor, je weet nu uit welke soorten je kunt kiezen én welke jou de meeste voordelen opleveren. Shop nu ook vanuit het grootste aanbod bureaus online op Meubels.com! Hier verzamelen wij dagelijks het assortiment bureaus vanuit meer dan 100 webshops en voegen we dit voor jou samen in één overzicht. Zo kun je gemakkelijk bureaus vergelijken van de beste merken.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels en inrichtingen te maken heeft? Bekijk dan ook deze greep uit onze andere blogs die interessant voor jou kunnen zijn:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.