Een studentenkamer inrichten doe je zo

Een studentenkamer inrichten doe je zo

Door Fieke / 11-09-2022

Wanneer je gaat studeren, is het belangrijk om een goede werkplek in je studentenkamer in te richten. Op die manier kan je makkelijker en beter studeren. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je tips om je studentenkamer optimaal in te richten, zodat je de beste werkplek creëert.

Op kamers gaan is altijd spannend! Waarschijnlijk is het de eerste keer dat je het ouderlijk nest verlaat en op jezelf gaat wonen. Het kan dan ook lastig zijn te bepalen wat je allemaal nodig gaat hebben. Ook is een studentenkamer meestal niet erg ruim, dus je moet goed nadenken over welke meubels je kiest en hoe je de ruimte indeelt. In dit blog delen we daarom al onze tips die jou zullen helpen je kamer zo goed mogelijk in te richten.

Hoe richt je de kamer handig in?

De eerste tip is om je studentenkamer zo lichtrijk mogelijk in te richten. Dit betekent dat je zo weinig mogelijk spullen in je kamer moet hebben die het licht tegenhouden. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen of dikke tapijten. Ook donkere meubels zijn niet ideaal, want dit zorgt ervoor dat je kamer sneller donker wordt. Kies in plaats daarvan voor lichte meubels en een lichte vloer.

Een andere tip is om voor een rustige en ontspannen sfeer in je kamer te zorgen. Dit betekent dat je niet te veel spullen in je kamer moet hebben die afleiden. Kies bijvoorbeeld niet voor een tv of een radio in je kamer, maar kies wel voor een fijne stoel of bank waar je in kunt relaxen. Ook planten kunnen ervoor zorgen dat je kamer een rustige sfeer krijgt.

Als je een goede werkplek in je studentenkamer wilt creëren, is het ook belangrijk dat je de juiste verlichting kiest. Studeren in het donker is namelijk niet goed voor je ogen. Kies daarom voor een goede tafellamp of een andere lamp die je makkelijk kan richten. Ook is het belangrijk dat je lamp niet te fel is, want dit kan vermoeiend voor je ogen zijn. Vergeet ook de verlichting niet in je studentenkamer. Kies bij voorkeur een lamp die je ook kunt dimmen, zodat je altijd de perfecte lichtsterkte hebt.

Zorg ervoor dat je studentenkamer een plek is waar je je fijn voelt. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die je rustig maakt of hang een foto op van je lievelingsplek. Op die manier voel je je makkelijker thuis in je studentenkamer en zul je makkelijker kunnen ontspannen en studeren.

Welke meubels en accessoires horen in je studentenkamer thuis?

Nu je weet hoe je het inrichten van je studentenkamer zo kunt aanpakken dat deze ruimtelijk en rustig oogt, is het tijd om na te gaan denken over welke meubels je in je kamer gaat zetten. We zetten daarom voor je alle meubels op een rij die niet mogen ontbreken (zo lang het past natuurlijk).

Bed

Het is een open deur intrappen, maar een bed hoort natuurlijk op elke studentenkamer thuis. Kies voor een éénpersoonsbed of een twijfelaar wanneer de ruimte beperkt is of wanneer je simpelweg geen behoefte hebt aan een tweepersoonsbed.

Bureau

Je studententijd staat waarschijnlijk voor een groot deel in het teken van stappen, een bijbaan en verder lekker doen waar je zin in hebt, maar met is natuurlijk ook belangrijk dat je in je studentenkamer goed kunt studeren. Om een goede werkplek in je studentenkamer in te richten is het daarom allereerst belangrijk dat je een goed bureau kiest. Kies bijvoorbeeld niet voor een klein bureau, maar kies voor een groot bureau waar je makkelijk je boeken en aantekeningen op kwijt kunt. Ook is het belangrijk dat je bureau op de juiste hoogte staat. Het bureau moet namelijk niet te hoog of te laag zijn, maar moet op een hoogte staan waarop je makkelijk kan zitten en werken. Ook de bureaustoel moet comfortabel zijn, want je zit er vaak uren op.

Kledingkast

Een kledingkast is ook een must in een studentenkamer. Kies een kast die niet te groot is, want je wilt niet dat je kamer te vol raakt. Een kleine kast is ook makkelijker te verplaatsen als je ooit wilt verhuizen.

Bank

Een bank is ook handig in een studentenkamer. Op een bank kun je lekker chillen als je vrienden over de vloer komen, of je kunt een logee er een slaapplek mee aanbieden. Een slaapbank is een perfecte optie voor een kleine studentenkamer waar een bank anders niet zou passen.

Spiegel

Een spiegel in je kamer is erg praktisch. Nog even checken of alles goed zit voordat je gaat, zonder dat je hiervoor telkens naar de gedeelde badkamer hoeft te lopen. Als je een spiegel in je studentenkamer wilt, kies dan een plek waar je je goed kunt zien. Je wilt niet dat je spiegel in een donkere hoek verstopt zit. Een goede plek voor een spiegel is boven je bureau of aan de muur naast je bed. Het mooist is natuurlijk een hoge spiegel, alhoewel een kleine spiegel om op te hangen ook prima is.

Vloerkleed

Wanneer je je studentenkamer een huiselijke sfeer wilt geven mag een vloerkleed niet ontbreken. Als je een kleine studentenkamer hebt, is het verstandig om een compacte kleed te kiezen. Een rond kleed werkt vaak beter in een kleine kamer dan een rechthoekig kleed. Ronde kleedjes zijn ook gemakkelijker te onderhouden en vereisen minder stoelen om eromheen te zetten. Als je een rechthoekig kleed wilt, kies dan een met een rustige, eenvoudige print.

Plant

Als je een plant in je studentenkamer wilt, kies dan een kleinere versie. Een grote plant is niet echt nodig en neemt alleen maar ruimte in beslag. Een kleine plant is ook makkelijker te verplaatsen als je ooit wilt verhuizen.

Tv

Heb je ruimte voor een tv? Waarschijnlijk is een kleine tv dan de beste keus. Een grote tv is namelijk niet echt nodig en neemt alleen maar ruimte in beslag. Een soundbar is ook een goed idee, want dan hoef je geen grote speakers te kopen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.