Zo richt je een kaal huis in

Zo richt je een kaal huis in

Door Roy / 14-09-2022

Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! Tijdens de bezichtiging probeerde je waarschijnlijk voor je te zien hoe het eruit zou zien wanneer de meubels en decoratie van de vorige bewoner er niet zouden staan. Nu is alles weg en is het een kale bedoeling. Dit zal de ruimte een totaal ander gevoel geven en het lastig maken te bepalen hoe je het nu zelf in gaat richten. In dit artikel delen we daarom onze tips om van een kaal huis een gezellig thuis te maken.

Wanneer je een kaal huis in gaat richten is het allereerst belangrijk om een plan van aanpak te maken. Zorg dat je al weet voor welke kleuren en welke meubels je gaat. Het kan hierbij helpen om een (online) moodboard samen te stellen zodat je mooi in één keer kunt zien of je ideeën bij elkaar passen.

Het stappenplan om een kaal huis in te richten

Om van een kaal huis tot gezellige woning te komen zijn er enkele stappen om te volgen. We zetten ze hieronder voor je uiteen, dus lees zeker door.

Kleurenpalet

Wanneer je naar de winkel gaat, is het belangrijk om te weten welke kleuren je wilt gebruiken. Kleuren hebben namelijk een grote invloed op de sfeer in een huis. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een rustige woonkamer en een energieke eetkamer. Kies je voor rustige kleuren, zoals wit en grijs, dan kun je een rustige sfeer creëren. Kies je voor wat donkere kleuren, zoals zwart of bruin, dan kun je een meer sfeervolle en intieme sfeer creëren. Kies voor rustige aardetinten of juist voor spetterende kleuren, maar zorg ervoor dat er een eenheid ontstaat. Een eenvoudige manier om dit te doen is door gebruik te maken van een accentmuur.

Meubels

Daarna het tijd om te denken aan de meubels. Je wilt niet dat je huis er leeg uitziet, dus je moet meubels kiezen die er aantrekkelijk uitzien en die je nodig hebt. Je moet nadenken over de ruimte die je hebt en welke meubels je nodig hebt. Als je een klein huis hebt, kun je kleine meubelsets kopen. Als je een groot huis hebt, kun je grotere meubelsets kopen. Bovendien wil je ervoor zorgen dat je meubels comfortabel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bank of een comfortabele stoel.

Het is belangrijk om niet overhaast te werk te gaan. Koop liever een aantal kleinere items, die je later kunt uitbreiden met grotere meubels. Zo kun je je huis geleidelijk aan gaan inrichten en hoef je niet alles in één keer te kopen.

De vormen van de meubels zijn ook belangrijk. Deze kunnen namelijk ook een grote invloed hebben op de sfeer in je huis. Kies je bijvoorbeeld voor ronde vormen, dan kun je een rustige en serene sfeer creëren. Kies je voor hoekige vormen, dan kun je een wat meer energieke sfeer creëren. Materialen hebben ook een grote invloed op de sfeer in je huis. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een huis met veel houten meubels en een huis met veel stoffen meubels. Kies je voor houten meubels, dan kun je een rustige en natuurlijke sfeer creëren. Kies je voor stoffen meubels, dan kun je een wat meer luxe en sfeervolle sfeer creëren.

Als je eenmaal weet welke sfeer je wilt creëren, is het tijd om te gaan winkelen. Ga naar verschillende winkels en bekijk het aanbod. Probeer verschillende meubels uit en kijk of ze bij je passen. Als je eenmaal een aantal meubels hebt gevonden die je leuk vindt, is het tijd om ze te kopen. Neem altijd de tijd om na te denken voordat je een aankoop doet. Koop nooit iets omdat het goedkoop is, want dan loop je het risico dat je spijt krijgt van je aankoop. Koop ook nooit iets alleen maar omdat het een trend is. Koop dus alleen iets als je er echt blij mee bent en als je weet dat je het lang gaat gebruiken.

Accessoires

Als je eenmaal de meubels hebt uitgezocht, kun je je aandacht richten op de accessoires. Kies voor accessoires die passen bij de stijl van je huis en die de ruimte gezelliger maken. Denk aan fotolijsten, kussens, vazen, kandelaars en klokken. Zorg ervoor dat je niet teveel accessoires in huis hebt, want dan raakt de ruimte snel rommelig.

Verlichting

Als je eenmaal je meubels uitgezocht hebt is het tijd om te denken aan de verlichting. Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de inrichting. Zorg ervoor dat je verschillende soorten verlichting in huis hebt, zodat je de ruimte naar wens kunt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp boven de eettafel, een plafondlamp en een vloerlamp in de woonkamer en kaarsen in de slaapkamer. Houd ook rekening met de soorten verlichting en kies de juiste soort verlichting. Kies bijvoorbeeld voor diffuus licht om een ruimte te op een zachte manier te verlichten en vermijd hiervoor direct licht.

Houd tenslotte rekening met de kleurtemperatuur. De juiste kleurtemperatuur is van groot belang bij het verlichten van je woning. In huis wil je namelijk voor licht met een warme kleurtemperatuur gaan. Dit wilt zeggen dat het licht een gele ondertoon heeft. Kies daarom voor een kleurtemperatuur van minstens 4000K.

Het inrichten van een kaal huis is misschien wel een uitdaging, maar met een goed plan en de juiste meubels en accessoires kun je er een gezellig en stijlvol huis van maken. Veel succes met het creëren van je droomhuis!

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.