Deze kasten passen bij ieder interieur

Deze kasten passen bij ieder interieur

Door Fieke

Vaak houdt men ervan om het interieur om de zoveel tijd nieuw leven in te blazen door voor een nieuwe stijl te gaan. Hoe fijn is het dan als je niet al je meubels hoeft te vervangen? Ook op gebied van kasten zijn er mogelijkheden die in elk interieur goed tot hun recht komen. Lees door wanneer je erachter wilt komen welke kasten bij elk interieur passen.

Een kast is een belangrijk onderdeel van het interieur. Een goede kast sluit naadloos aan op verschillende woonstijlen en biedt daarnaast voldoende opslagruimte, waardoor je er flexibel gebruik van kunt maken. Een kast kan zomaar de ster worden van de kamer; zeker wanneer hij zowel praktisch én mooi is. Ondanks dat er vele verschillende interieurstijlen zijn, zijn er kasten die in elke woning mooi staan en bijdragen aan de gewenste sfeer. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Houten kasten

De meest populaire materiaalkeuze bij kasten is nog steeds hout. Dit is niet gek; er zijn veel verschillende houtsoorten, elk met hun eigen karakter en uitstraling. Dit kan het tegelijkertijd lastig maken een houtsoort te vinden die in de meeste interieurstijlen mooi staat. Een vuistregel hierbij is dat je weg wilt blijven bij de extremen, wat wilt zeggen de zeer lichte houtkleuren en de zeer donkere houtkleuren. Met een houtsoort waarvan de kleur niet te licht of donker is heb je veel meer opties om deze op een visueel aantrekkelijke manier in het interieur te verwerken. Een zeer lichte of zelfs witte houten kast zal ongetwijfeld mooi staan in een minimalistisch interieur, echter zodra je de switch maakt naar een landelijk interieur zal deze kleur niet bijdragen aan de warme sfeer die je wilt creëren met deze stijl. Hetzelfde geldt voor een zeer donkeren kast. Heb je echter een kast met een gemiddelde kleurtemperatuur kun je deze in alle stijlen verwerken, al dan niet aan de hand van slim geplaatste decoratiestukken waardoor de kast de stijl van de rest van je interieur overneemt.

Metalen kasten

Met een metalen kast kun je alle kanten op. Heb je een minimalistisch interieur? Het veelal donkere frame zal naadloos aansluiten op de andere strakke vormen en kleuren. Gaat je voorkeur uit naar een andere stijl, bijvoorbeeld klassiek of Japandi? Combineer de metalen kast met passende accessoires waardoor hij naadloos aansluit op het interieur. Het grote voordeel van metalen kasten is dat ze van zichzelf geen krachtige impact hebben op het interieur, zeker wanneer het een minimalistisch model is dat alleen uit een frame bestaat. Dit stelt je in staat de kast helemaal naar wens aan te kleden.

Glazen kasten

Heb je een kast met veel glas? Vaak kun je hier in vrijwel alle interieurs een mooi plekje voor vinden zonder dat deze afbreuk doet aan de gewenste uitstraling. Sterker nog, door slimme gebruik te maken van decoratie kan je de kast mooi betrekken in het interieur. Ga je voor een natuurlijke stijl? Plaats een grote plant naast de glazen kast. Het grote voordeel van glas is natuurlijk dat je er doorheen kunt kijken, waardoor je dergelijke decoratiestukken goed zult blijven zien. Zo neemt de kast een ondersteunende rol aan ten opzichte van de decoratieve elementen, in plaats van andersom. Vul de glazen kast met slim gekozen objecten en hij zal bij de meeste interieurs tot zijn recht komen. Denk bijvoorbeeld aan planten en groen in een landelijk interieur, boeken en decoratieve elementen met goud in een klassiek interieur of bijvoorbeeld een aardbol en souvenirs om je liefde voor reizen te tonen.

DIY kasten

Wat straalt er nu meer persoonlijkheid uit dan een kast die je zelf gemaakt hebt? Dit kan betekenen dat je de kast letterlijk helemaal zelf gemaakt hebt, maar bijvoorbeeld ook dat je een al bestaande kast nieuw leven ingeblazen hebt met bijvoorbeeld een laagje verf. Een DIY kast past altijd in elk interieur, simpelweg omdat het interieur een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid is. Een DIY kast sluit hier natuurlijk naadloos op aan; je hebt hem tenslotte zelf gemaakt. Plaats wat slim gekozen decoratie op de kast en hij zal ongetwijfeld in elk interieur jouw persoonlijke stijl op een prachtige manier uitdragen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.