Handige opruimtips voor de bijkeuken

Handige opruimtips voor de bijkeuken

Door Jens

Een bijkeuken is een geweldige plek om spullen te bewaren die je niet dagelijks nodig hebt zoals de airfryer, tuinspullen en sportspullen. Maar als je deze ruimte niet af en toe opruimt kan het snel een rommeltje worden. Gelukkig is het niet moeilijk om je bijkeuken georganiseerd en schoon te houden. Hier zijn enkele tips voor het opruimen van je bijkeuken!

Rommel in de bijkeuken is geen pretje. Het is een plek waar alle spullen die je niet dagelijks gebruikt worden opgeborgen. Het is een plek waar je spullen kwijt kunt, maar het is ook een plek waar je spullen makkelijk kwijt raakt. Voordat je het weet is je bijkeuken een grote rommelzooi. Een rommelige bijkeuken is niet alleen onhandig, het is ook onveilig. Als je spullen niet goed opbergt, kunnen ze in de weg liggen of vallen. Dit kan leiden tot ongelukken, zoals verwondingen of schade aan spullen. Bovendien is een rommelige bijkeuken moeilijk schoon te houden. Stof en vuil verzamelen zich sneller in een rommelige ruimte, wat kan leiden tot schimmel- en bacteriegroei. Gelukkig is er wat je kunt doen om je bijkeuken op orde te krijgen en te houden.

Bijkeuken opruimen stappenplan

Wanneer je je bijkeuken gaat opruimen, is het belangrijk om eerst alle spullen uit de bijkeuken te halen. Zo kun je alles goed bekijken en inschatten wat je nodig hebt en wat je weg kunt doen. Begin met het weggooien van alle spullen die je niet meer gebruikt. Dit is het makkelijkste om te doen als je alles uit de kasten haalt en op een tafel of de vloer legt. Als je iets al een tijdje niet hebt gebruikt, is de kans groot dat je het nooit meer zult gebruiken. Dus weg ermee!

Als je alles uit de bijkeuken hebt gehaald, kun je beginnen met stofzuigen en dweilen. Zorg ervoor dat je alles goed schoonmaakt, zodat je spullen weer netjes terug kunnen worden opgeborgen.

Een belangrijk onderdeel van het opruimen van je bijkeuken is het maken van een goede indeling. Zorg ervoor dat alles een plek heeft. Als je spullen niet weet waar ze moeten staan, zullen ze snel rondslingeren en een rommeltje maken. We zetten onze tips om de bijkeuken te ordenen voor je op een rij:

  • Zet alle spullen die je dagelijks gebruikt in één kast. Zo weet je altijd waar je ze kunt vinden.
  • Zet spullen die je minder vaak gebruikt in een andere kast. Hierdoor ben je minder geneigd om ze te gebruiken en blijven ze langer schoon.
  • Gebruik mandjes of dozen om kleine spullen in op te bergen. Dit maakt het makkelijker om alles te vinden en voorkomt dat de kasten rommelig worden.
  • Maak een plek vrij voor schoonmaakspullen. Zo weet je altijd waar je ze kunt vinden en hoeft je niet door hele kasten te zoeken als je ze nodig hebt.
  • Zet een stapel tijdschriften of boeken in de bijkeuken. Zo heb je altijd wat te lezen als je even wilt wachten tot de was klaar is.
  • Zorg ervoor dat alles een plek heeft. Dit voorkomt dat je dingen kwijtraakt of dat de kasten rommelig worden.
  • Zorg voor goede verlichting en eventueel een plant om de ruimte meer sfeer te geven.

Wanneer je deze stappen gevolgd hebt zal je bijkeuken er weer spic en span uitzien. Nu rest de vraag: hoe houd je het zo netjes en schoon? Dat is simpel: ruim de bijkeuken regelmatig op en maak de bijkeuken ook regelmatig schoon. Dit voorkomt dat er vuil en stof in de kasten komt en maakt het makkelijker om alles schoon te houden.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.