Dit doet een ronde tafel met je woonkamer

Dit doet een ronde tafel met je woonkamer

Door Fieke / 25-06-2022

Ronde tafels zijn tegenwoordig helemaal in! Dankzij de organische vorm en het speelse effect dat ronde tafels op de woonkamer hebben, in combinatie met het feit dat ze perfect zijn voor een gezellige avond waarbij je iedereen kunt zien, is een ronde tafel echt een must-have. Benieuwd naar de voordelen van een ronde tafel? We lichten ze hieronder voor je toe.

Wist je dat het met name onder millennials steeds normaler wordt om de hele avond met visite aan de eettafel te vertoeven? Eettafels zijn dan ook steeds meer een centraal punt in het gezellig samen zijn. Welk soort tafel speelt hier nou beter op in dan de ronde eettafel? Bij ronde eettafels zit je namelijk in een kring waarbij je iedereen aan kunt kijken. Gezellig en ideaal voor gezelschapsspelletjes! Wanneer je op zoek bent naar een tafel die sfeer en gezelligheid toevoegt aan je woonkamer hoef je niet verder te zoeken dat ronde tafels. Deze tafels staan niet alleen fraai maar zorgen er ook voor dat gesprekken knusser aanvoelen. Waar je met name bij lange, rechthoekige tafels moeite ervaart om met degenen aan de andere kant van de tafel te converseren, zul je bij een ronde tafel iedereen in de ogen kunnen kijken. Het is precies om deze reden dat je in restaurants voor grotere gezelschappen vaak ronde tafels ziet. Gezellig met je bezoek kunnen praten is echter niet het enige voordeel van ronde tafels. We zetten de overige voordelen daarom hieronder voor je op een rij.

Een uniek uiterlijk

Waar we inmiddels niet meer opkijken van de standaard rechthoekige eettafel, is een ronde eettafel een echte eyecatcher. Ronde tafels breken daarnaast de ruimte. Een woonkamer of eetkamer bestaat namelijk meestal voornamelijk uit strakke en rechte meubels. Een ronde eettafel kan daarom de perfecte oplossing zijn om stijl toe te voegen aan je interieur en deze visueel aantrekkelijker te maken. Dankzij de organische vorm creëer je echt een back to nature effect, zeker wanneer de tafel van hout is en gecombineerd wordt met mooie planten. Met een ronde tafel voeg je echt een stijlvol uitroepteken toe aan je interieur.

Geen scherpe hoeken

Iedereen kent wel een brokkenpiloot; zo iemand die altijd vol blauwe plekken zit omdat hij of zij zich vaak stoot tegen meubels, waaronder uiteraard de hoeken van de tafel. Of misschien ben je zelf wel een brokkenpiloot! Ronde tafels zijn in dit geval zeker aan te raden. Omdat er geen hoeken zijn zul je je namelijk veel minder snel stoten (tenzij je er frontaal tegenaan loopt, maar daar is uiteraard geen enkele tafel op voorbereid). Het gebrek aan hoeken maakt een ronde tafel daarnaast ook nog eens ideaal voor een huishouden met kinderen, omdat ook zij zich minder snel zullen stoten.

Eindeloos combineren

Met een ronde tafel kun je werkelijk alle kanten op wanneer het aankomt op combineren. Ga je voor een ronde salontafel? Vaak zie je meerdere kleine salontafeltjes of bijzettafels als groepje bij elkaar, of juist met een variatie in hoogte. Dit oogt niet alleen speels; ook kun je zo met een verjaardag in meerdere hoeken van de kamer een salontafel neerzetten. Is de verjaardag voorbij of wordt de groep kleiner? Schuif ze weer onder elkaar. Altijd handig! Ook op gebied van decoratie kun je met ronde tafels prachtige effecten creëren. Wat dacht je van een mooi bloemstuk in het midden van de tafel of een rond kleedje in combinatie met vaasjes of kaarsjes? Met een ronde tafel kun je het interieur van jouw woonkamer echt naar een hoger niveau tillen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.