Dit zijn de voordelen van een wasbaar vloerkleed

Dit zijn de voordelen van een wasbaar vloerkleed

Door Tom / 17-08-2022

Heb je jonge kinderen of huisdieren in huis? Wellicht heb je twee linkerhanden, of is je partner echt een klieder met eten en drinken. Het is in dat geval te begrijpen Wanneer je bang bent dat je kleed vies wordt! Geen zorgen; er is een simpele oplossing voor dit probleem: een wasbaar vloerkleed. We zetten alle voordelen voor je op een rij.

Zeker huishoudens met kinderen en huisdieren hebben veel baat bij een wasbaar vloerkleed. Door de samenstelling van het materiaal kan een wasbaar vloerkleed namelijk op maximaal 40 graden gewassen worden. Voeg een klein beetje wasmiddel of wasverzachter toe aan de wasbeurt. Na de wasbeurt kan het vloerkleed vervolgens in de droger. Ideaal om vlekken snel en eenvoudig te verwijderen na een ongelukje!

De voordelen op een rij

We lichten de voordelen van wasbare kleden graag verder voor je toe:

Minder zorgen

Met een wasbaar vloerkleed verwijder je makkelijk en snel een vlek uit jouw vloerkleed. Je kunt deze kleden namelijk gewoon wassen. Je hoeft je met een wasbaar vloerkleed daarom geen zorgen meer te maken over de vieze schoenen van jouw visite of het kind dat met een glas drinken struikelt. De dagen van stressen over wijnvlekken en koffievlekken zijn voorbij. Nodig dus ook zonder zorgen je meest onhandige vrienden of familie uit op visite.

Hoe maak je het kleed dan schoon?

Misschien klinkt het allemaal iets te mooi om waar te zijn. Hoe kan een kleed zo eenvoudig uitgewassen worden zonder de stof aan te tasten? Dit hebben de kleden te danken aan het materiaal waar ze van gemaakt worden. Lang niet alle materialen zijn geschikt om voor een wasbaar vloerkleed te gebruiken. Zo is een wollen vloerkleed kwetsbaar dus kun je Deze niet zomaar in de wasmachine stoppen. Voor een wasbaar vloerkleed worden daarom synthetische materialen gebruikt. Een synthetisch vloerkleed kan bestaan uit polyester, polyamide of polypropyleen. Deze materialen zien we ook terug in buitenkleden en zijn bestand tegen vocht. Dit zorgt ervoor dat wasbare vloerkleden gewoon in de wasmachine kunnen, zo lang de wasmachine hier groot genoeg voor is. Was het vloerkleed op maximaal 40 graden, waarna je het droogt in de lucht of in de droger (uiteraard op de laagste temperatuur). Eventueel kun je zelfs onder de douche een wasbaar vloerkleed wassen en schrobben!

Voor elke ruimte

Omdat ze zo makkelijk uitgewassen kunnen worden zijn wasbare vloerkleden geschikt voor alle ruimtes in huis. Een vlekje is tenslotte geen probleem, dus leg hem gerust neer op de hal. Ben je hem daar zat? Verplaats hem dan naar de (bij)keuken of de woonkamer. En uiteraard kan een wasbaar kleedje ook prima op de badkamer. Met een badkamer vloerkleed zorg jij ervoor dat je na jouw douchebeurt op een extreem zachte en warme ondergrond stapt in plaats van een gladde, ijskoude vloer. Zo voorkom je koude voeten én nare glijpartijen. Een win-win!

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.