Je huis groter laten lijken? Dat doe je zo

Je huis groter laten lijken? Dat doe je zo

Door Fieke / 27-08-2022

Klein kan ook zeker heel fijn zijn, zeker met deze tips die ervoor zullen zorgen dat ook jouw kleine woning lekker ruimtelijk aan zal voelen. Wellicht dat het nog even gaat duren voordat je in een prachtig groot huis zult wonen, maar met deze tips kun je meteen genieten van een ruimtelijk interieur. Lees zeker door!

Wellicht woon je klein omdat je gekozen hebt voor een schattige, knusse sfeer of wellicht omdat er in de huidige huizenmarkt nog even geen grotere opties binnen bereik liggen. Hoe dan ook, een kleine woning hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog, een klein huis of appartement kan super leuk zijn! Er zijn vele manieren om een kleine ruime groter te laten lijken. Benieuwd hoe? We delen onze tips.

1. Veel daglicht

Het is niet alleen belangrijk voor je gemoedsrust en gezondheid, maar ook van groot belang om een ruimte groter te laten lijken: daglicht! Laat bijvoorbeeld de ramen onbedekt, dus zonder gordijnen. Op deze manier valt er meer licht naar binnen en creëer je de illusie dat je ruimte groter is. Wil je om je privacy te waarborgen toch gordijnen? Kies dan voor dunne gordijnen die het licht doorlaten, maar voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken.

2. Lichte kleuren

Om een ruimte groter te laten lijken is licht zoals gezegd erg belangrijk. Dit principe geldt ook voor het kleurenpalet van een ruimte. Lichte kleuren reflecteren het daglicht waardoor een ruimte al snel groter lijkt. Kies dus voor witte, lichte, frisse tinten op de muren. Donkere kleuren daarentegen absorberen juist licht waardoor de ruimte kleiner lijkt. Let hierbij ook op de vloer! Een lichte vloer zal de ruimte groter doen ogen dan een donkere vloer.

3. Gebruik de muren

Wanneer je horizontale ruimte beperkt is, is het van belang de verticale ruimte te gaan benutten. Hang hiervoor planken op, monteer smalle, maar hoge wandkasten of opbergmeubels aan de muren. Dit staat niet alleen mooi, het is ook nog eens erg handig om spullen op te slaan of accessoires tentoon te stellen. Door de aandacht naar boven te trekken lijkt de ruimte groter dan dat deze in werkelijkheid is.

4. Groot meubilair

Het lijkt tegenstrijdig, maar in kleine ruimtes kun je beter kiezen voor een 'statement' meubelstuk zoals een grote bank dan voor meerdere kleinere meubels. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat de ruimte er al snel rommelig en vol uitziet. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat het grote meubelstuk niet té groot is, wat juist een benauwend effect geeft.

5. Spiegels

Naast dat ze praktisch onmisbaar zijn, zijn spiegels ook optisch een goed idee om de ruimte groter te laten lijken. Met een grote spiegel zorg je er namelijk voor dat een kamer ruimtelijker, lichter en open lijkt. Hoe groter de spiegel, hoe groter hierbij het effect.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.