Welk dressoir past bij een moderne huisstijl?

Welk dressoir past bij een moderne huisstijl?

Door Jens / 26-08-2022

Het dressoir is dé plek om mooie decoratie ten toon te stellen of juist om rommel op te bergen. Kies je voor een moderne huisstijl zul je dan ook een dressoir nodig hebben dat goed op deze stijl aansluit. Een modern dressoir is niet alleen een fijne opbergplek maar ook een stoere toevoeging aan je interieur. Benieuwd welke dressoirs bij een modern interieur passen? We delen het in deze blog.

Een goed uitgekozen dressoir kan echt een eyecatcher worden in jouw woonkamer. Zeker in een modern interieur, dat vaak gekenmerkt wordt door een minimalistisch karakter. Dit zorgt ervoor dat de meubels veel sterker naar voren komen, aangezien er hier bij deze stijl veel meer nadruk op ligt. In moderne interieurs zien we veel rechte, strakke lijnen en een ingetogen kleurenpalet waarbij kleuren als zwart, wit en donker hout geliefde keuzes zijn. Maar welk dressoirs passen het beste in een modern interieur? We zetten de meest populaire opties voor je op een rij.

Deze dressoirs passen bij een moderne huisstijl

Een dressoir kan je prima gebruiken als extra opbergmeubel in je woonkamer, hal of slaapkamer. Het is de ideale opbergruimte waarbij je ook nog ruimte hebt om je decoratie en accessoires te presenteren. Hieronder de meest populaire keuzes bij moderne interieurs.

Design dressoir

Wanneer je de strakke, minimalistische uitstraling volledig door wilt voeren in je dressoir zit je goed met een design dressoir. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op: uiterst minimalistisch, vloeiende lijnen, bijzondere vormen en kleuren; je dressoir zal in sommige gevallen een abstract kunstwerk lijken. Dit maakt het een interessante optie wanneer je in de winkel maar niet het dressoir vindt dat je zoekt. Met een design dressoir kun je je smaak precies terug laten komen.

Metalen dressoir

Met een modern interieur kun je de kant op van elegant minimalisme, maar je kunt ook zeker voor de stoerdere variant gaan waarbij je metaal meer terug laat komen in de meubels. Zo zou je dus voor een metalen dressoir kunnen gaan. Hierbij zou je kunnen kiezen voor de minimalistische versie die in feite niet meer is dan een frame met wat kastjes, of het gesloten model met metalen deurtjes en wanden. In beide gevallen kies je voor een uniek dressoir dat jouw moderne interieur ongetwijfeld naar een hoger niveau zal tillen.

Zwart dressoir

Ga je in jouw moderne interieur voor zwarte meubels? In dat geval kun je ook prima voor een zwart dressoir kiezen. Kies voor een model met strakke lijnen en je zit altijd goed. Je zult alleen nog even een keuze moeten maken tussen hout, glas of kunststof qua materiaal. Hiervoor kun je je het beste laten leiden door de rest van het meubilair.

Wit dressoir

Met een modern interieur kun je vele kanten op. Zo kun je er ook voor kiezen juist voor de lichte variant van deze stijl te gaan en voor meubilair te gaan met lichte kleuren, waaronder wit. Heeft dit je voorkeur? Kies dan voor een wit dressoir. Hiermee zul je je moderne interieur ongetwijfeld de uitstraling geven die je zoekt.

Houten dressoir

Er zijn vele soorten houten dressoirs. In de context van moderne interieurs hebben we het echter over de strakke, minimalistische houten dressoirs. Vaak heeft het hout hierbij een coating waardoor het er glimmend uitziet. Dit maakt een houten dressoir een prima keuze wanneer je in je moderne interieur ook op zoek bent naar natuurlijke invloeden.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.