Warm living theme: zo creëer je dat in je woonkamer

Warm living theme: zo creëer je dat in je woonkamer

Door Fieke / 10-08-2022

Wanneer het kwik in het najaar daalt is het tijd om ervoor te zorgen dat onze huizen zo warm en uitnodigend mogelijk zijn. Zowel qua temperatuur als qua gezelligheid! Vandaag delen we daarom enkele tips om het warm living thema helemaal door te voeren in jouw woning. Zo kom jij heerlijk knus thuis na een lange, frisse dag.

Om ervoor te zorgen dat je huis aangenaam en warm aanvoelt zijn er vele tips die je hierbij kunnen helpen. We zetten de meest populaire warm living tips voor je op een rij. Door deze mee te nemen ben je zeker op de goede weg om van je huis een warm en knus plekje te maken.

Dekens, kussens en kleedjes

Vrijwel elke koude, onaangename kamer wordt al direct stukken warmer en zachter door dekens en kussentjes op de banken en stoelen te plaatsen. Drapeer dekens over je bank en gooi er een paar kussens op om je ruimte een warme uitstraling en knus gevoel te geven. In een creatieve bui? Combineer dan de kleuren en materialen van de kussentjes voor een leuk effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van enkele kussentjes met wol? Lekker zacht én ze zorgen voor een speels effect. Speel ook eens met een klein kleedje op de salontafel waar je bijvoorbeeld een mooie bloemenvaas op plaatst. Leg tenslotte ook een vloerkleed neer! Het bedekken van een koude vloer met een gezellig vloerkleed is een geweldige manier om warmte en een element van comfort aan jouw woonkamer toe te voegen. Ze zijn er in een groot aantal maten, stijlen en kleuren, dus het maakt niet uit met welke stijl je werkt; je vindt er gegarandeerd een die past bij je woonkamerwensen.

Lagen aan zacht textiel bij de meubels zijn geweldig om een gezellige sfeer te creëren, maar zorg ervoor dat alles er samenhangend en warm uitziet door patronen en vlakken met elkaar in evenwicht te brengen. Breng plaids en patronen daarom zorgvuldig in laagjes aan. Als je gedurfde patronen op de bekleding gebruikt kun je de kussens het beste effen houden zodat het geheel niet te druk wordt.

Warme (hout)kleuren

Het gebruik van warme kleuren zoals rood, oranje, bruin en geel in je interieur is een geweldige manier om warmte toe te voegen aan je woonkamer. Ze zijn neutraal genoeg om te worden geaccentueerd met fellere kleuren als je wilt, maar ze zijn ook geweldig wanneer ze worden gecombineerd met een natuurlijk materiaal zoals hout. Werken met hout is dan ook zeker aan te raden wanneer je een warme uitstraling wilt in je woonkamer. Het heeft een warme uitstraling, rijke tinten en is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan afwerkingen. Hout toevoegen aan je woonkamer is dan ook een geweldige manier om het op te warmen.

(Geur)kaarsen en zachte verlichting

Het maakt niet uit waar je woont; een kaars of twee op de salontafel is een geweldige manier om je woonkamer gezellig te maken en het warmer te laten aanvoelen zonder dat het echt warmer wordt. Kies je voor een geurkaarsje is het daarnaast ook nog eens een traktatie voor je neus. Geur speelt een grote rol bij het creëren van een gezellige en rustgevende woonkamer. Als je geen fan bent van kaarsen, kies dan voor huisparfums, een diffuser of roomsprays.

Daarnaast zorgt zachte verlichting voor een kalme, ontspannen sfeer in een kamer en maakt dat deze veel meer uitnodigend aanvoelt. In plaats van kale lampen op te hangen of harde verlichting te gebruiken, zorgt zachte verlichting – zoals spotjes verborgen in het plafond of gecreëerd met lampenkappen - ervoor dat een woonkamer warmer en gezelliger aanvoelt.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met meubels te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen online en veilig op Meubels.com.